Mexikansk Chili Con Carne
Chili pasta: Bland ingredienserne og lad dem trække i minimum 6 timer og meget gerne længere.
Tilberedelse af retten: Kødet trimmes for fedt og skæres i tern. Løg, peberfrugt og chili hakkes. Løg, peberfrugt og chili steges i olien. Kødet tilsættes og brunes. Tilsæt tomatpure, hakkede tomater og bouillon. Lad retten simre ved svag varme i et par timer. Skyl bønnerne og tilsæt dem sammen med chili pastaen. Lad retten simre i ydereligere 45 minutter. Serveres med frisk salat, brød og kold creme fraiche.
Tip: Nogle fortrækker hakket kød i chili con carne, men traditionelt har det været lavet med tørret eller skært oksekød. Skal det være helt traditionelt, kan retten sagtens laves over bål
Indkøbs seddel
Chili Pasta:
1 tsk. honning
2 spsk. hakket
frisk oregano
2 tsk. stærk
paprika
3 tsk. stødt
spidskommen
1 tsk.
cayennepeber
2 tsk.
sellerisalt (knuste sellerifrø og fint salt)
4 tsk. stærk
chilipulver
5 fed knust
hvidløg
2 tsk.
kakaopulver
1 tsk.
grovkornet sennep
½ spsk. frisk vietnamesisk koriander
2 spsk. gin
Kød:
1 kg skært
oksekød
1 stort løg
3 grønne
peberfrugter
2 chilipeber
140 g
tomatpure
1 ds. hakket
tomat
4 dl. Okse-
eller grøntsagsbouillon
2 ds. røde
kidneybønner
Olie