Mexikansk Chili Con Carne


Chili pasta: Bland ingredienserne og lad dem trække i minimum 6 timer og meget gerne længere. 

 
Tilberedelse af retten: Kødet trimmes for fedt og skæres i tern. Løg, peberfrugt og chili hakkes. Løg, peberfrugt og chili steges i olien. Kødet tilsættes og brunes. Tilsæt tomatpure, hakkede tomater og bouillon. Lad retten simre ved svag varme i et par timer. Skyl bønnerne og tilsæt dem sammen med chili pastaen. Lad retten simre i ydereligere 45 minutter. Serveres med frisk salat, brød og kold creme fraiche.
 
Tip: Nogle fortrækker hakket kød i chili con carne, men traditionelt har det været lavet med tørret eller skært oksekød. Skal det være helt traditionelt, kan retten sagtens laves over bål

 

Indkøbs seddel


Chili Pasta:
1 tsk. honning
2 spsk. hakket frisk oregano
2 tsk. stærk paprika
3 tsk. stødt spidskommen
1 tsk. cayennepeber
2 tsk. sellerisalt (knuste sellerifrø og fint salt)
4 tsk. stærk chilipulver
5 fed knust hvidløg
2 tsk. kakaopulver
1 tsk. grovkornet sennep
½ spsk. frisk vietnamesisk koriander
2 spsk. gin

Kød:
1 kg skært oksekød
1 stort løg
3 grønne peberfrugter
2 chilipeber
140 g tomatpure
1 ds. hakket tomat
4 dl. Okse- eller grøntsagsbouillon
2 ds. røde kidneybønner
Olie

 


Instagram