Bredbladet Persille

Bredbladet persille menes at stamme fra middelhavsområdet og den er stadig mest udbredt Sydeuropa og i mellemøsten. Den er forholdsvis ny i det danske køkken.

Bredbladet persille er meget kraftig i smagen og egner sig derfor glimrende til simre retter. Den egner sig både til pynt og drys og som krydderurt der koges sammen med for eksempel stuvning eller suppe. Hvis persillen anvendes som et frisk drys, skal den kun drysses på den mad der bliver spist, da den ikke egner sig til genopvarmning. Har den været kogt eller stegt sammen med retten kan den godt genopvarmes, det er dog vigtigt at maden køles hurtigt ned. Se evt. mere her.

Ekstra info:
Persille var en kendt medicinplante i det gamle Grækenland og Rom, hvor den blev anvendt som urindrivende, fordøjelses- og menstruations- fremmende middel. I Rom var persille viet den gudinden Persefone, Hades hustru, og den blev brugt i begravelsesceremonier. De gamle grækere brugte den mod dårlig ånde, efter et godt måltid med vin og hvidløg.


 


Instagram