Karryplante

Karryplanten stammer fra det sydøstlige Europa, på Cypern vokser den vildt, og her bliver den brugt til at forudsige vejret. Det siges, at hvis de tørre planter begynder at dufte, så er der regn på vej. Karryplanten er forholdsvis ny i Danmark.

Karryplanten har, som navnet antyder, en mild duft og smag af karry. Karry er et blandingskrydderi, og krydderurten giver i sammenligning kun et lille pift af karry til retterne. Den er særligt velegnet til grønsagsretter og gryderetter med lam, gris eller fjerkræ. Den er også velegnet til krydderolier og eddiker. Karryplanten anvendes på samme måde som laurbærblade, De hele kviste koges med, sammen med retten, og fjernes inden servering.


Ekstra info:
Karryplanten har længe været brugt til behandling af sår og skader på Balkan, da den menes at mindske ardannelsen. Den har også været brugt i cremer, da de æteriske olier i planten skulle virke udglattende på rynker.

 


Instagram