Karryplanten stammer fra det sydøstlige Europa, på Cypern
vokser den vildt, og her bliver den brugt til at forudsige vejret. Det siges,
at hvis de tørre planter begynder at dufte, så er der regn på vej. Karryplanten
er forholdsvis ny i Danmark.
Karryplanten har, som navnet antyder, en mild duft og smag
af karry. Karry er et blandingskrydderi, og krydderurten giver i sammenligning
kun et lille pift af karry til retterne. Den er særligt velegnet til
grønsagsretter og gryderetter med lam, gris eller fjerkræ. Den er også velegnet
til krydderolier og eddiker. Karryplanten anvendes på samme måde som
laurbærblade, De hele kviste koges med, sammen med retten, og fjernes inden
servering.
Ekstra info:
Karryplanten
har længe været brugt til behandling af sår og skader på Balkan, da den menes
at mindske ardannelsen. Den har også været brugt i cremer, da de æteriske olier
i planten skulle virke udglattende på rynker.