Myntes oprindelse er et mysterium, men der er blandt andet
fundet blade i de Egyptiske pyramider og den var højt værdsat af de gamle
grækere og romere. Det er en gammel kloster- og apotekerplante, og blev førhen betragtet som en uundværlig medicinplante. Den blev først rigtigt populær i Vesteuropa i det 18. århundrede.
Almindelig mynte, som også kaldes pebermynte, spiller en vigtig
rolle i mange madkulturer, både i Europa, Mellemøsten, Nordafrika, Indien og
Asien. I Mellemøsten og Frankrig anvendes mynte ofte til lam, men Mynte er også
fin til fjerkræ, kalv og svinekød. Andre steder i Europa anvendes Mynte i kold
agurkesuppe, i salaten eller til frisk frugt.
Ekstra info:
Pebermynte har været anvendt i naturmedicinen, da indholdet af menthol mentes at
være opkvikkende og have god virkning mod forkølelse, influenza og feber. Den
har også været anvendt mod mellemørebetændelse og
dårlig hals.